FYSIOFLOW

FYSIOFLOW er udviklet i Danmark. Det er en træningsform, der arbejder med kroppens bindevæv for at øge bevægeligheden og aktivere kroppens ro- og hvilesystem.

Flere faktorer er med til at bindevævet strammer til; bl.a. inaktivitet, stress, slidgigt, operationer eller traumer. Når bindevævet strammer til, nedsættes gliddet mellem de forskellige lav af bindevæv. Dette medfører stivhed og smerter.

Træningen starter altid med en opvarmning for at blødgøre vævet. Fysioflow udføres med langsomme bevægelser, og det er vigtigt, at du ikke kommer ud i (yder-) stillinger, hvor du oplever ubehag.

Afspænding er en vigtig del af FYSIOFLOW, og din træning bør altid slutte med afspænding for at få kroppen helt afstresset.

Du må gerne sætte langsom musik – helst uden rytme – til din træning. Det er dog vigtigt, at du koncentrerer dig om øvelserne og ikke musikken. Jeg foretrækker at lave træningen – undtagen opvarmningen – uden musik.

På alle videoer arbejdes der med de 5 linjer, som tilsammen udgør bindevævet. Da bindevævet er ét stort sammenhængende system, er det vigtigt at vi arbejder med hele kroppen. Jeg har derfor bevidst IKKE lavet videoer specifikt til f.eks. skulderpatienter, da jeg er bange for, at nogle så vil glemme at arbejde med hele kroppen og kun fokusere på problemområdet.

Tilmeld dig til mit nyhedsbrev.

Tilmeld i dag og gå ikke glip af nyheder.